СРС против Закона о истополним браковима

БЕОГРАД: Српска радикална странка сматра да Србија не треба да има Закон о истополним браковима и такав предлог оцењују као неуставан, уз подсећање да је према Уставу брак заједница између мушкарца и жене.
SRS
Фото: SRS

Сматрају да у наш законски оквир не треба наметати таква, како кажу, хибридна решења и да такав законски предлог не треба да уђе у скупштинску процедуру.

"Не само зато што је неуставно, већ представља један од услова који нам долазе од стране Европске уније", рекао је заменик председника СРС Александар Шешељ на конференцији за медије, а пренето у саопштењу странке.

Говорио је и о међустраначком дијалогу и позвао председника Скупштине Ивицу Дачића да без одлагања организује дијалог са релевантним политичким странкама у Србији, без посредовања странаца.

"После тога, свако у складу са својим идеолошким убеђењима може да има сопствени дијалог са странцима, али да странци одређују какво ће стање бити, односно шта ће се променити у нашем изборном процесу, сматрамо да не долази у обзир и да представља велико понижење за Србију", рекао је Шешељ.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести