СРС тражи оставку Чомић због закона о истополним заједницама

БЕОГРАД: Српска радикална странка (СРС) затражила је данас да министарка за људска и мањинска права и друштвени дијалог Гордана Чомић поднесе оставку због закона о истополним заједницама, а ако то не учини сама позивају премијерку Ану Брнабић да је разреши дужности.
comic
Фото: mc.rs

Поред, како каже, противуставног закона, неки од разлога за њену оставку је како је рекао потпредседник СРС Миљан Дамјановић на конференцији за медије, то што Чомић нема кредибилитет за посао који обавља, јер је, како наводи учествовала на изборима у коалицији са још 10 странака које су заједно освојиле 0,9 одсто,али и њен, како наводи, тоталитарни начин понашања према политичким опонентима и грађанима.

Да је овај закон популаран и да има већинску подршку становништва Србије,сматра Дамјановић, владајуће странке би се утркивале још у претходном сазиву парламента, а и у кампањи, да обећавају ко ће пре донети такав закон.

"Управо се десило супротно. И они сами су против тога, али сада морају да донесу тај закон, јер је то доказ и чињеница да постоје врло мале разлике између Српске напредне странке и Демократске странке, односно оваквим понашањем и оваквим законима се наставља континуитет политике од 5. октобра 2000. до данас, а то је политика условљавања западних сила и земаља Европске уније према Србији", каже он.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести