ССП: Власт разоружава ловце

БЕОГРАД: Потпредседник Странке слободе и правде (ССП) Дејан Булатовић упозорио је данас да Министарство унутрашњих послова већ дуже време разоружава грађане, тако што им одузима легално стечено оружје, чиме су - како је оценио - највише погођени људи који се баве ловом.
sacmara lovacka puska pixabay
Фото: pixabay.com

Булатовић је, у писаној изјави, указао да ловци морају да врате старе оружне листове, плате високе таксе, полажу за оружје, ураде неразумно детаљан здравствени преглед, прибаве од суда потребна уверења и тек онда уђу у процедуру за добијање новог биометријског оружног листа.

Јасно је да многи ловци нису у финансијској могућности да уђу у процедуру за биометријски оружни лист, а тиме се потврђује, да је режим одлучио да разоружа грађане Србије, али и напуни буџет неосновано високим таксама, што нико и никад није урадио, истакао је он.

Према оцени Булатовића, то је резултат политике Српске напредне странке, "која енормне количине новца расипа и уништава озбиљне организационе структуре, које су традиционалне у Србији, уместо да се баве субвенционисањем ловних подручја".

Уместо тога, они су се определили за смишљање још једног начина за допуну државног буџета преко леђа грађана, закључио је он.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести