Станковић: Органи Србије одобрили Метину посету Медвеђи

БЕОГРАД: Председник Координационог тела за југ Србије Зоран Станковић изјавио је да су државни органи Србије одобрили дводневну посету председника Албаније Илира Мете општини Медвеђа, која је најављена као приватна.
zoran stankovic
Фото: Tanjug (arhiva)

"Председник Албаније долази у приватну посету о којој су обавештени и који су је одобрили државни органи. Председник општине Медвеђа Небојша Арсић и ја ћемо га сачекати на административном прелазу на Мутиводама", казао је за "Блиц" председник Координационог тела Зоран Станковић за Прешево, Бујановац и Медвеђу.

Наводи се да је у писаној изјави Станковић навео да је од помоћнице председника општине Медвеђа Љеме Ðеме обавштен да је Мета затражио неформални разговор само са албанским и српским одборницима у Медвеђи "у циљу показивања да Срби и Албанци могу да живе у заједништву".

"Блиц" наводи да је од Ðеме Станковић такође сазнао да се током боравка албанског председника у Медвеђи 26. и 27. новембра не очекује организовани долазак Алабанца из Прешева и Бујановца, "нити са било које стране".

Лист наводи да, према потврђеним информацијама, Мета стиже у недељу и биће смештен у хотелу „Гејзер“ у Сијаринској Бањи, а наредног дана ће обавити разговоре са званичницима Медвеђе.

Председник Општине Небојша Арсић казао је за "Блиц" да Срби и Албанци вековима у Медвеђи живе у слози.

"Представници албанске националне заједнице су од почетка вишестраначког система у власти и деле одговорност са Србима. И Албанци су запослени у свим државним и локалним установама и институцијама", рекао је Арсић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести