Стано: Косово има међународну обезу да примени ЗСО

БРИСЕЛ: Портпарол ЕУ Петер Стано каже да је Приштина у обвези да примени споразум о Заједници српских општина на који се обавезала "у доброј вољи" 2013. године, стављајући свој потпис на Бриселски споразум.
stano13
Фото: Танјуг (видео)

"Бриселски споразум је потисан од стране свих учесника у процесу и он је важећи. Шта више, ратификован је и у косовском парламету. Косово је тако преузело међународну обавезу да примени овај споразум. На њима је да кажу како ће да га примене”, каже Стано за Танјуг.

На питање Танјуга како оцењује прмену на агенди данашњих експертских разговора у Бриселу, Стано понавља да је на састанку председника Србије Александра Вучића и премијера Авдулаха Хотија договорено да се наставе разговори и о међусобоним финасијским потраживањима и о статусу невећинских заједница.

"Ове теме су врло комлексне и обе стране су се договориле претходних дана да се данашњи састанак цео посвети питању финсијских потраживања. Као наствак овог састанка уследиће разговори о невећинским заједницама нардних дана", закључио је Стано.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести