Стефановић: Циљ Крика да криминализује председниковог сина

БЕОГРАД: Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је вечерас да је циљ текста који је објавио портал Крик да криминализује сина председника Србије Александра Вучића, Данила, а тиме су, каже, угрозили и његов живот, јер га други кланови могу видети као мету.
nebojsa stefanovic tanjug
Фото: Tanjug

Стефановић је у изјави за ТВ Пинк одбацио било какву везу Данила са криминалним светом, наводећи да председниковог сина познаје од рођења, а, да га криминализују је назваи "скандалозним".

"То што је урађено је више него скандалозно", рекао је Стефановић и додао да је уверен да иза тога стоји Драган Ђилас.

Према његовим речима, процес криминализовања председниковог сина није поткрепљен доказима, додајући да је то урађено на "најпокваренији начин" и усмерено је против председника Вучиха, његове породице, државе, државних институција, а у циљу да се "постигне политички утицај за Ђиласа".

"До сада овакав начин обрачуна са нечијом децом није виђен. Ђиласову децу нико никада није помињао, вређао или нападао, док су Вучићева деца нападана именом и презименом", казао је Стефановић.

Он сматра да је објављивање текста у Крику наставак, како каже, "Ђиласовог перформанса од пре неколико дана", додајући да је он тада "најавио тај текст".

"То не може да буде случајно", навео је Стефановић.

Навео је и да упркос свим тешким речима, председник Вучић реагује прибрано и смирено, бавећи се будућношћу земље.

Министар је казао и да је обрачун са криминалним група почео у време садашње власти и да је ухапшено више од 800 особа повезаних с криминалом.

"Захваљујући томе ми данас имамо слободне улице, због тога сам поносан на рад полиције и снага безбедности", рекао је Стефановић.

Он је на Пинку показао и фотографије на којима је, како тврди, Драган Ђилас са Миланом Дабовићем, који је осуђен на шест година затвора због 2,4 килограма кокаина, као и фотографију Ђиласа са Милутином Бакићем, који се сумњичи за 66 килограма дроге пронађене у камиону…

Стефановић је навео да полиција тај део посла није запоставила ни током ванредног стања.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести