Стефановић, Фајон и Билчик о изборима у Србији

БЕОГРАД: Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић разговарао је данас са председавајућом Делегације Европског парламента за Србију Тањом Фајон и известиоцем ЕП Владимиром Билчиком о предстојећим изборима у Републици Србији.
Izbori 2020  Foto: Dnevnik.rs
Фото: Избори 2020 Фото: Дневник.рс

Разговору, који је одржан путем видео линка, присуствовао је и шеф Делегације ЕУ Сем Фабрици, а Стефановић је упознао све учеснике о мерама које Влада Републике Србије предузима и које ће предузети, како би избори протекли у најбол?ем могућем реду, саопштио је МУП.

Министар је казао да су сви домаћи и међународни посматрачи добродошли да прате изборни процес у Србији, који је, како је нагласио, претходних месеци додатно унапређен изменом законске регулативе.

Он је позвао представнике ОДИХР-а да упуте пуну мисију која ће пратити изборни процес, за шта ће им Србија, како је додао, омогућити све неопходне услове за рад.

Стефановић је упознао саговорнике и с мерама које ће бити предузете током изборног процеса, као и на сам дан избора, како би се очувало здравље грађана, а уједно омогућило да они несметано остваре своја законска права и гласају.

Истакао је да су политичке партије, које су до сада предале изборне листе, већ започеле своје предизборне активности и да све опције које учествују у изборном процесу имају простора на јавном сервису.

Фајон је истакла да је важно да изборни процес не угрози здравље људи, као и да се у медијима обезбеди простор за све политичке актере и омогући рад међународних и домаћих посматрача.

Билчик је, како је саопштено из МУП-а, рекао је да је Србија доста тога урадила на унапређењу изборног процеса, као и да се сада очекује имплементација измењене регулативе.

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести