Стефановић и Чен Бо о сарадњи, узајамној подршци, пандемији

БЕОГРАД: Потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић састао се данас са амбасадорком Кине у Београду Чен Бо, којој је захвалио на коју њена земља пружа очувању територијалног интегритета Србије и њених националних интереса.
stefanovic cen bo
Фото: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE/ DARIMIR BANDA /bs

Он је поновио да Србија принципијелно подржава политику једне Кине.

Стефановић је пренео искрену захвалност за упућивање кинеских лекара и медицинске помоћи ради спречавања даљег ширења и сузбијања вируса КОВИД-19 у Србији, чиме је потврђена солидарност Кине у тешким тренуцима за обе земље.

Према речима министра, Србија је веома захвална и на донацијама Кине Војсци Србије, које су умногоме допринеле њеној модернизацији и подизању оперативних способности.

Чен Бо је уручила писмо државног саветника и министра националне одбране Кине генерала Веи Фенгхеа којим честита министру Стефановићу именовање на нову дужност нагласивши чврсту подршку Кине Србији у њеним легитимним захтевима за очување националног суверенитета и територијалног интегритета те додала да су изузетни односи два председника Си Ðинпинга и Александра Вучића одлична основа за даљи развој сарадње и стратешких односа две земље.

Абасадорка Кине пожелела је министру Стефановићу успех у даљем раду и изразила очекивање за наставак успешне сарадње коју су имали током његовог претходног мандата.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести