Стефановић и Плах о напретку Србије у процесу евроинтеграција

БЕОГРАД: Стефановић је представио холандском амбасадору резултате који су сада постигнути у оквиру Поглавља 24, уз оцену да је наша земља до сада испунила више од 50 одсто предвиђених активности у оквиру тог поглавља.
Stefanović i Plah Foto: Tanjug/video
Фото: Стефановић и Плах Фото: Танјуг/видео

 Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и новоименовани амбасадор Краљевине Холандије Жил Анро Бешур Плах разговарали су данас о напретку Србије у процесу европских интеграција, са посебним освртом на Поглавље 24 које се бави правдом, слободом, безбедношћу.

Стефановић је представио холандском амбасадору резултате који су сада постигнути у оквиру Поглавља 24, уз оцену да је наша земља до сада испунила више од 50 одсто предвиђених активности у оквиру тог поглавља.Министар је додао и да је недавним успостављањем Националног криминалистичко-обавештајног система испуњена једна од најкомплекснијих и најзначајнијих препорука Европске комисије.

Он је холандског амбасадора упознао и са оним што је до сада предузето на унапређењу изборног процеса у Србији.Стефановић и Плах разговарали су и о могућности сарадње кроз пројекте који ће допринети подизању капацитета српске полиције. Такође, тема састанка била је и сарадња у области борбе против трговине људима и кријумчарења оружја, као и сузбијању трговине наркотицима.

Плах је похвалио одговоран приступ Србије током мигрантске кризе, као и залагање припадника МУП-а у борби против тероризма.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести