Стефановић: Македонија погазила суштину међународног права

БЕОГРАД: Одлука надлежних органа Северне Македоније да не постоје услови за изручење Томора Морине Србији говори да је погажена суштина међународног права и дубоко повређено сећање на све невине жртве које су страдале од осумњиченог бившег припадника тзв. ОВК, изјавио је данас потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.
nebojsa stefanovic
Фото: Tanjug (Dimitrije Goll)

У писаној изјави достављеној медијима, Стефановић истиче да не може постојати оправдање да неко, ко се сумњичи за ратне злочине против цивилног становништва, буде пуштен на слободу, уместо да одговара за смрт многих недужних људи.

Недопустиво је, каже Стефановић, да се у оваквим случајевима било која земља води политиком, што је у овом случају више него очигледно, а свако мешање политике у право увек доноси нову неправду и увреду за жртве.

"За жаљење је и чињеница да су поједини приштински медији и званичници убрзо након хапшења рекли каква ће одлука бити, што баца сенку на регуларност читавог поступка", навео је Стефановић.

Министар је потврдио да потерница Србије за Морином остаје на снази, ратни злочини не застаревају и зато, каже, очекује да он, кад тад, одговара за тешке злочине које је починио на Косову и Метохији.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести