Стефановић: Ни Вучић ни ја немамо никакве везе са ФСС

БЕОГРАД: Потпредседник владе и министар одбране Небојша Стефановић изјавио је данас да ни он ни председник Србије Александар Вучић, немају никакве везе са Фудбалским савезом Србије, нити било каквим активностима у њему.
Ministar odbrane Nebojša Stefanović, Foto: Tanjug/video
Фото: Министар одбране Небојша Стефановић, Фото: Танјуг/видео

Стефановић је тако реаговао на текст објављен на сајту "Директно", у коме се тврди да је рат унутар СНС-а између Вучића и Стефановића сишао и на фудбалски терен и да у у Фудбалском савезу Србије ратују две струје СНС.

У тексту се тврди да су Марко Пантелић и Славиша Кокеза људи Небојше Стефановића, а да је Ненад Бјековић близак Александру Вучићу.

Стефановић на то каже:

"Немам никакве везе са Фудбалским савезом Србије, изборима било каквог руководства, нити било каквим активностима у њему, нити сам икада имао. А свако ко познаје Александра Вучића и један дан добро зна да се он никада не меша у питања спортских такмичења, кадровска решења, а поготово да нема никакве везе са Фудбалским савезом Србије".

Стефановић у писаној изјави наводи да га је председник Странке слободе и правде Драган Ђилас очигледно помешао са собом и да Ђилас "када говори о мутним пословима, извлачењу новца грађана, бесмисленим изградњама и јуришничким медијима" заправо мисли на самог себе.

Стефановић каже да би Ђилас волео, када би могао, и у ФС С да има неки удео, било у продаји или куповини фудбалера, изградњи неког стадиона...

"Баш као што је имао удео и када су у Београду уграђивани подземни контејнери под руководством његовог кума и блиског пријатеља Александра Стаменковића, када су његови кумови правили кућу ''Великог брата'' у Пионирском парку на простору за објекат за децу или када је његов кум Александар Бјелић био кључна фигура у намештању тендера за реконструкцију Булевара краља Александра. Свуда је Ђилас имао удео", рекао је Стефановић.

Како је додао, то је једино по чему грађани памте Ђиласа, док је био на власти.

"Волео би Ђилас да може то све поново и видим да се само тиме бави, како да се врати на власт, не би ли му каса опет допала под руку", рекао је Стефановић.

Навео је да је Ђилас оставио "разваљену и разорену" београдску касу, дугове према трудницама и породиљама, дупло мање деце у вртићима него што их данас има...

"Колику су од тога корист имале његове приватне фирме довољно говоре јавни извештаји који се могу наћи и на Агенцији за привредне регистре. Богатство увећано од 74.000, колико је донео у Србију, до готово 700 милиона евра и то у периоду власти сасвим јасно и прецизно говори колико је мислио о грађанима Београда, а колико о својим фирмама. Све би он то поново и отуда и ова нервоза и редовно пласирање разних измишљотина", закључио је Стефановић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести