Стефановић: Никад не одустати од Бриселског споразума

БЕОГРАД: Приштинска страна је Бриселски споразум потписала јер нису хтели да испадну негативци, а знали су да га неће испунити, изјавио је потпредседник владе и министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић.
nebojsa stefanovic
Фото: Tanjug (Filip Krainčanić)

Он је за "Радио Београд" рекао да Србија не сме никада да одустане од Бриселског споразума, преноси РТС.
"Сећате се када је Вучић пре четири и по године рекао: ви сада имате нешто против, а видећете да ћемо се позивати на њега као на резолуцију 1244", рекао је Стефановић додајући да је тај споразум наше најчвршће упориште.

Стефановић је оценио да је "приштинска страна тај споразум потписала јер нису хтели да испадну негативци, већ су хтели да Срби испадну зли, јер неће да потпишу".
"У првом тренутку су знали да неће да испуне. Сада је лопта на терену Европе", навео је Стефановић.

Он је, говорећи о најавама да ће у Приштини формирати такозвану војску Косова, рекао да не постоји ниједан међународни документ који би им то омогућио.
"Било какво формирање војске без воље српског народа и представника Срба на КиМ било би кршење прописа који су предвиђени у законодавству, али и међународних прописа. Да се не задржимо само на формално-правном, то би довело до усложњавања безбедносне ситуације, изазвало би конфликте и не би допринело стабилизацији и безбедности региона", казао је Стефановић.

Потпредседник владе и министар полиције навео је да Србија наставља да у разговорима са међународним партнерима, као и са онима који су признали независност Косова, указује до чега може да доведе таква непромишљена, лоша и исхитрена одлука, усмерена против интереса Србије и Срба на КиМ.
"Настављамо да се боримо да свим могућим правним и политичким средствима спречимо да до тога дође", закључио је Стефановић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести