Стефановић: Нове мере, измене закона и расправа о РЕМ-у

БЕОГРАД: Потпредседник владе и шеф Радне групе за сарадњу са ОЕБС-ом и ОДИХР-ом Небојша Стефановић најавио је данас још један пакет мера за унапређење изборног процеса, иницијативу за измене појединих закона и предлог за парламентарну расправу о РЕМ-у.
stefanovich_izj01
Фото: Танјуг (Видео)

Нове мере и предлози биће предочени члановима Владе већ ове седмице, рекао је Стефановић за Танјуг.

Пакет нових мера тиче се транспарентности изборног поступка, а циљ је боље упознавање грађана са њиховим изборним правима и заштитом тих права, затим додатне обуке чланова бирачких одбора, као и унапређења бирачког списка.

Стефановић наводи да ће влади такође бити предложено да се покрене процес измене Закона о Агенцији за борбу против корупције, Закона о финансирању политичких активности, као и Закона о јавним предузећима.

"Такође, иницираћемо и расправу у Скупштини Србије о раду РЕМ-а", рекао је Небојша Стефановић.

Влада је у понедељак донела закључак којим је - свим члановима владе, државним секретарима, директорима посебних организација, директорима служби владе и свим другим државним службеницима на положају, директорима и другим руководиоцима у јавним предузећима и јавним установама, функционерима у органима територијалне аутономије и локалне самоуправе - указала на обавезу поштовања члана 29. Закона о Агенцији за борбу против корупције који се тиче изборног процеса.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести