Стефановић: Опозицију не интересује дијалог, већ власт

БЕОГРАД: Опозицију не интересује дијалог, већ само власт, оцењује министар унутрашњих послова и функционер СНС Небојша Стефановић и истиче да је Скупштина Србије једино место где су могући разговори власти и опозиције, али да Савез за Србију не жели разговоре. 
nebojsa stefanovic
Фото: Tanjug (Tanja Valič)

"Они неће разговор. Они кажу "нећемо да разговарамо са Александром Вучићем, он мора да оде", неће ни на изборе, али треба (Вучић) да преда власт", рекоа је Стефановић за Хепи телевизију.

Он каже да је председник државе позвао опозицију на једино логично место за дијалог, а то је парламент.
Додаје да део опозиције хоће да одређује састав делегација за разговор - делегације која ће представљати опозицију, али и власт.
Истиче да га је срамота политичких порика које шаљу поједини лидери опозиције и да је једини циљ, како каже, Драгана Ђиласа, Бошка Обрадовића и Вука Јеремића да "отимају паре народу као што су и до сада отимали". 

"То народ неће. Зато их је било на протесту у суботу између 7.000 и 7.500", рекао је Стефановић и додао да се данас број људи на јавним скуповима лако може израчунати захваљујући софтверима намењеним за те сврхе.
Податке о броју људи на протесту, додаје, добио је и он од "професионалаца на терену", који годинама раде тај посао и који су га радили, истиче, и када су на власти биле демократе.

"Ти исти људи су бројали учеснике на скуповима и када су они били на власти и давали процене, али тада им то није сметало", рекао је он.
Наглашава да је сада јасно да су протесте од почетка организовале политичке странке, али да су лидери опозиције желели да их представе као грађанске, јер знају да немају подршку у народу. 

" Не кажем да на те протесте нису долазили људи који су незадовољни одређеним стварима у друштву", истакао је Стефановић.
Подсећа, мејутим, да је актуелна опозиција била на власти и да су имали прилику да се покажу, али да су уништили фабрике, производњу, спустили БДП, повећали задуженост, довели државу у тешко стање. 
"Знају људи у Србији како су живели, да је минимална плата била 130 евра, просечна плата 260- 270 евра, сада је дупло боље", закључио је Стефановић.
Опозиција, каже, све време "нешто фингира".

"Већ су рекли да неће да причају са Вучићем. Не знам шта хоће", рекао је Стефановић.
Он је рекао да је полиција у Скупштини 13. априла била уз сагласност генералног секретара, а да је била обавештена и председница парламента, и да су тамо били да би заштитили институције и безбедност посланика.
Лаж је, каже министар да су у парламенту били неки навијачи, како кажу у опозицији.

На најаве да ће пред скуп 19. априла бити блокада путева, он је одговорио како то никоме не би саветовао и да је то "кршење закона које се санкционише и  неће никоме бити дозвољено". 
"Молио би оне који су претили, да то не раде", рекао је Стефановић и позвао да се унапред "одустане од тих глупости" и додао да "унапред каже да од тога нема ништа".

Он је упутио и извињење полицајцима за које је рекао да се понашају најнормалније могуће да очувају јавни ред а "стална су мета Савеза за Србију", јер их "као фол" позивају да пређу на њихову страну, а онда "лају, гађају их каменицама, прете да се неће значке наносити, а Ђилас је рекао да хоће да укине жандармерију".

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести