Стефановић: Питање владе је питање подршке, не математике

БЕОГРАД: Функционер СНС Небојша Стефановић изјавио је да питање парламентарне већине није питање бројки и математике, већ политичке подршке новој влади и наставку досадашње политике.
Небојша Стефановић
Фото: Tanjug

Стефановић је на ТВ Војводина, говорећи о данашњем састанку председника Србије и СНС Александра Вучића и посланичке групе СНС, рекао да се није радило, нити се ради о томе да ли ће бити математичке већине за изгласавање владе коју би на предлог Вучића водила Ана Брнабић.

Како је рекао, ту се ради о томе да ли на листи која је на изборима добила натполовичну већину и која пре свега представља СНС, има подршке за мандат нове владе, за наставак политике која је до сада вођена. 

"Ако ту немамо већину бесмислено је да је тражимо са неким другим партнерима, а да је овде немамо, јер се онда поставља питање да ли таква влада може чврсто и ефикасно да функционише" рекао је Стефановић. 

Он је одговарајући на питања одбацио спекулације да је све "некаква припрема терена" за ванредне парламентране изборе и подвукао да је реч о разговору са људима од којих се очекује јасна подршка, али и поручио да се СНС не плаши ничега.

Стефановић је навео да је уверен да људи имају поверења у одлуке које доноси Вучић, а које су, као и до сада, ишле на бољитак Србије и њених грађана, те да ће нова влада бити изгласана у парламенту.

На питање око става ЈС Драгана Марковића да неће гласати за то да Брнабић буде председница владе и да ли то значи и аутоматски прелазак те странке у опозицију, Стефановић је рекао да треба сачекати и видети шта ће се десити у дану за гласање, па након тога и разговарати о томе ко искрено подржава владу.

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести