Стефановић са грчким министром о мигрантској кризи

АТИНА: Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић разговарао је данас у Атини са алтернативним министром за заштиту грађана задуженим за мигрантска питања Јоргосом Кумуцакосом о сарадњи у области спречавања ирегуларних миграција.
stefanovic
Фото: TANJUG/ MUP Srbije/ bk

Министар Стефановић је истакао да у последње време фабриковање лажних вести о наводном насељавању Србије мигрантима и у вези са њима, угрожава поступање надлежних и адекватно пружање помоћи онима у овој популацији који су заиста угрожени.

Стефановић је навео да ће Србија наставити да ефикасно одговара на све изазове миграција уз хумани приступ, саопштио је МУП Србије.

Кумуцакос је упознао Стефановића са проблемима са којима се Грчка суочава од јула ове године, услед појачаног прилива миграната, као и са намерама Грчке да унутар Европске уније промовише принцип солидарности и равномерности по питању прихвата миграната у државе чланице ЕУ.

Грчки министар је такође истакао да је неопходна већа помоћ од стране ЕУ оним државама које нису чланице, а које се такође носе са изазовима мигрантских токова.

Двојица министара разговарала су и о наставку сарадње полиција двеју земаља у области борбе против организованог криминала, са посебним акцентом на борбу против трговине дрогом.

Стефановић је оценио да је полицијска сарадња добра, али да има простора и за њено унапређење.

Министар Стефановић налази се, у оквиру делегације председника Републике Србије Александра Вучића, у дводневној посети Републици Грчкој.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести