Стефановић са шефом Мисије ОЕБС у Србији

БЕОГРАД: Потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић састао се с новоизабраним шефом Мисије ОЕБС-а у Србији амбасадором Јаном Братуом, којем је честитао на именовању и пожелео му успех на новој дужности.
Ministar odbrane Nebojša Stefanović, Foto: Tanjug/video
Фото: Министар одбране Небојша Стефановић, Фото: Танјуг/видео

Министар је изразио наду да ће се сарадња Министарства одбране и Војске Србије с ОЕБС-ом, као и протеклих година, и даље одвијати на обострано задовољство.

Он је истакао да безбедносни изазови и претње, од тероризма преко ирегуларних миграција становништва из кризних подручја до савремених безбедносних ризика, утичу да Министарство одбране сваки облик сарадње подигне на највиши могући ниво, како са међународним организацијама као што је ОЕБС, тако и са државама из непосредног окружења.

Министар одбране захвалио је амбасадору Братуу на ангажовању и помоћи Мисије ОЕБС-а у Србији у спровођењу више пројеката и овом приликом истакао да су Министарство одбране и Војска Србија прихватили концепт родне равноправности као једно од својих стратешких опредељења и да ће наставити да плански спроводе мере за повећање заступљености жена и њихово равноправно учешће у реализацији свих задатака, са циљем достизања стандарда родне равноправности.

Брату је захвалио министру на честиткама поводом именовања на нову дужност и исказао уверење да ће се будућа сарадња одвијати на већ заснованом пријатељском и партнерском односу.

Позитивно је оценио резултате досадашње сарадње и предложио њено даље унапређење у областима родне равноправности, подизању капацитета за учешће цивила у мировним мисијама ЕУ и управљање пројектима. Како је нагласио, ОЕБС свакако може много да понуди у погледу помоћи, савета и стручности.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести