Стефановић: Служење војног рока није разонода, већ светиња

БЕОГРАД: Министар одбране Небојша Стефановић рекао је данас да Драган Ђилас и његови сарадници покушавају да на све могуће начине обезвреде јаку Војску Србије, као и да чине све да идеју о поновном увођењу обавезног служења војног рока обезвреде и обесмисле.
Ministar odbrane Nebojša Stefanović, Foto: Tanjug/video
Фото: Министар одбране Небојша Стефановић, Фото: Танјуг/видео

Стефановић је у саопстењу навео и да иду чак дотле да кажу да је увођење војног рока популистичко и непотребно, као и да се војни рок служи из разоноде.

"Никада нећу дозволити да се неко поиграва са Војском Србије, њеним херојским припадницима, историјом, традицијом и њеном снагом. Никада нећу допустити да се обезвреди зелена униформа, грб и застава Србије. Служење војног рока и служење својој отаџбини није разонода. То је светиња и понос", поручио је Стефановић.

Он је поновио да држава још није донела одлуку о поновном увођењу обавезног служења војног рока.

"Када и буде донета та одлука, биће донета на основу става струке, широке јавне расправе и уважавајући мишљење народа. Још једном кажем, и није ми тешко да сваког дана поновим - подржавам ову идеју и мислим да је добра. Јака Војска је јака Србија. Наша Србија је безбедна земља јер има своју војску - стуб и бедем одбране и сигурности“, поручио је Срефановић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести