Стефановић: Спиновањем покушавају да окриве полицију

Стефановић је рекао да данима прати у медијима различито спиновање са циљем да се доведе до тога да се није догодио напад на полицију
Stefanovic Nebojsa/Tanjug/Sava Radovanovic
Фото: Танјуг/Сава Радовановић/Небојша Стефановић

БЕОГРАД: Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је данас да су у насилним протестима повређена 133 полицајца и да неће дозволити да се спиновањем лажних вести наметне лажан утисак да се није догодио напад на полицију.

Стефановић је рекао да данима прати у медијима различито спиновање са циљем да се доведе до тога да се није догодио напад на полицију, да су, како каже, каменице које су полетеле према полицији они сами измислили и да је полиција крива што је неко првог дана на силу упао у скупштину, ломио, палио и насиљем покушао да преизме власт.

Он је казао да је циљ спиновања да се, супротно стварном догађају, створи лажан утисак да се у Београду догодио сукоб две хулиганске групе, које су се међусобно тукле и да је сада као једино питање ко од њих треба да се процесуира.

Казао је да одбија да дозволи да се део јавности иживљава над полицајцима који су радили свој посао, својим телима, а прве ноћи их је било само 30, који су штили државну имовину, животе грађана, а у неким тренуцима и сопствене животе од великог броја људи који су покушавали силом да створе једну противправну ситуацију.

Стефановић је пренео да су 133 полицајца повређена, и да су то само они којима је пружена помоћ у лекарским установама.

Додао је да је било и оних који су повређени, а нису одлазили код лекара, игнорисали сопствене повреде, на штету свог здравља, да би остали уз своје колеге.

Има и оних, како каже, који се нису јавили да су повређени, сматрајући да таква врста повреде не захтева лекарски преглед.

Најтеже је, према његовим речима, повређен полицајац Небојша Апостоловић коме су поломљене обе ноге и који је већ имао прву, од две операције, потребне за успостављање нормалног здравља.                                            

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести