Стефановић: Србија и УАЕ имају изузетне односе

Министар одбране Небојша Стефановић који борави у Абу Дабију, истакао је да је Међународни сајам наоружања и војне опреме "ИДЕX 2021", изузетно добро организован.
Ministar odbrane Nebojša Stefanović, Foto: Tanjug/video
Фото: Министар одбране Небојша Стефановић, Фото: Танјуг/видео

АБУ ДАБИ: Србија и Уједињени Арапски Емирати имају изузетне односе који се развијају захваљујући обостраној подршци руководстава двеју земаља, изјавио је потпредседник владе и министар одбране Небојша Стефановић у интервјуу за новинску агенцију Уједињених Арапских Емирата "ВАМ".

Стефановић, који борави у Абу Дабију, истакао је да је Међународни сајам наоружања и војне опреме "ИДЕX 2021", иначе највећи међународни скуп експерата у области војне индустрије, изузетно добро организован.

Он је нагласио да организација тог светског догађаја у условима пандемије коронавируса представља изазов, али да су УАЕ успешно превазишле све потешкоће и угостиле делегације из целог света спроводећи све неопходне заштитне мере за очување здравља и безбедности излагача и посетилаца.

Стефановић је истакао да је руководство УАЕ пружило прилику земљама да учествују у овом водећем светском сајму, који представља кључну платформу за истраживање најновијих технологија у одбрамбеној индустрији.

"Захвални смо на пруженој прилици да учествујемо на сајму наоружања ИДЕX 2021 и презентујемо производе наше индустрије. То је истовремено идеална прилика за Србију да представи своје најновије производе, од лаке војне опреме, преко оклопних возила до свих типова муниције", рекао је Стефановић, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Захвалио је организаторима сајма "ИДЕX 2021" због ентузијазма с којим су обезбедили учесницима и излагачима сву потребну подршку, удобност и безбедност, истичући да је и поштовање заштитних мера на највишем нивоу.

"Имали смо састанке са високим званичницима УАЕ и спремни смо да учврстимо свеопшту сарадњу", навео је Стефановић и потврдио да су билатерални односи између УАЕ и Србије у константном развоју, захваљујући подршци руководстава двеју земаља.

"Захвални смо УАЕ и њиховом руководству на подршци који су пружили Србији и у отклањању последица пандемије Ковид-19, као и на донацији медицинске опреме за борбу против ове болести", закључио је Стефановић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести