Стефановић: Србија стабилна и безбедна захваљујући полицији

СРЕМСКА КАМЕНИЦА: Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић поручио је данас у Сремској Каменици да је Србија стабилна и безбедна земља, захваљујући одличном раду полиције и других служби безбедности.
1
Фото: МУП

Стефановић, који је разговарао са полазницима 21. и 22. класе Центра за основну полицијску обуку (ЦОПО), истакао је да су млади који пролазе обуку гарант да ћемо у наредном периоду имати нове генерације полицајаца које ће бити браник безбедности грађана.

"Важно је да полазници у сваком тренутку буду свесни да је полицијска професија од посебног значаја за нашу земљу, да носи изазове и ризике, али и понос, јер полицајци бране интегритет Србије, безбедност њених грађана и боре се против криминала и корупције", рекао је Стефановић.

Како се наводи у саопштењу МУП Србије, Стефановић је истакао да борба против криминала није лака, да криминалци данас имају озбиљна финансијска средства, ресурсе, да су технолошки потковани и да је један од предуслова за успешну борбу са њима тимски рад.

"Очекујем од ових младих људи да буду добри полицајци, да се држе закона и да свима у Србији покажу да могу да рачунају на младу генерацију људи у униформи, који ће својим знањем и вредним радом показати да су грађани безбедни у нашој земљи и да могу да рачунају на њих у сваком тренутку. Полиција је увек уз свој народ и сигуран сам да ће и ове нове генерације полазника ЦОПО то показати", закључио је Стефановић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести