Супруга Златана Арсића: Златан је невин, погоршано му здравствено стање

КОСОВСКА КАМЕНИЦА: Супруга Златана Арсића, ухапшеног пре два дана на административном прелазу Бела Земља између Бујановца и Гњилана због наводних ратних злочина, Зорица потврдила је за Танјуг да му је одређен притвор од 30 дана, као и да се он налази у затвору у подујеву.
Косово онлајн
Фото: Косово онлајн

Према њеним речима Златану је погоршано здравствено стање, односно повећан крвни притисак због, како тврди, неправде која му је нанета и да је синоћ у затвору интервенисала Хитна помоћ. 

"Мој муж има пријатеље и међу Србима и међу Албанцима и никада није урадио никоме ништа лоше, што могу да потврде сви који су га познавали. Долазе нам комшије и сада, и Албанци и Срби и сви знају да он никада није био припадник српске полиције, што се тврди у оптужници", каже Зорица Арсић.

Она додаје да адвокату Василију Арсићу није уручена одлука о притвору, али да га је адвокат посетио и разговарао са њим, као и да се чека дозвола да га посети и породица.

"Тешко је, не знам шта ћемо да радимо, Златан није крив и то сви знају. Када је ухапшен на Белој Земљи, са њим смо биле једна од наше три малолетне кћерке и ја. Зауставили су нас и рекли му да је на стоп-листи, да мора да иде у Приштину како би дао изјаву. Дошли су неки људи у цивилу и одвели га, а када сам ја стигла кући, дошла су четворо кола полиције и полицајци су претресли читаву нашу кућу. Тражили су оружје, које ми наравно нисмо имали, осим уредно пријављене ловачке пушке, јер је мој муж био страстан ловац. Однели су ту пушку, али не могу да кажем да су били некултурни, понашали су се пристојно", рекла је Арсић.

Према њеним речима, читава породица је јако узнемирена и чуди се како је Златан после оволико година после оружаног сукоба оптужен за ратне злочине, јер је, каже она, 2003. године радио у обезбеђењу Скупштине Косова, а 2006. године је почео да ради у Косовској полицији.

"А и за једно и друго су биле потребне детаљне провере подобности", рекла је она и нагласила да је браниоца обезбедила Канцеларија за Косово и Метохију.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести