Шутановац: Одлазим са места председника али остајем у ДС

БЕОГРАД: Председник Демократске странке Драган Шутановац поднео је данас оставку на то место, али остаје у ДС.
dragan sutanovac, FoNet
Фото: FoNet

Како је рекао на отвореном делу седнице Главног одбора ДС, већ 21 годину је у борби за демократске вредности и не намерава да устукне.Према његовим речима, одлука о оставци није мотивисана притисцима на које је током бављења политиком навикао, већ из осећаја одговорности за резултат који је ДС остварио на изборима.

Он је рекао и да је Александар Вучић изабрао своје противнике на недавно одржаним изборима те да је ДС намерно заобиђена да јој се не би давало на значају."СНС је на изборима имала два противника, а ми 22", рекао је Шутановац на отвореном делу седнице Главног одбора те странке.Он је додао да ДС није створена "да се бави комуналним проблемима као и да мисија те странке није окончана нити је њена визија остварена".

"Наша листа је била најбоља коју смо у скорије време кандидовали али нисмо успели да је промовишемо и резултати су такви какви су. Показало се да је истина оно што смо говорили све време, а то је да само слаба ДС гарантује опстанак ове власти.Зато смо били мета пет година,али нема предаје окрећемо нови лист", рекао је Шутановац.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести