Шутановац: Тадићу место у ДС, Ђилас да врати дуг странци

БЕОГРАД: Председник ДС Драган Шутановац изјавио је да је спреман да позове Бориса Тадића да се врати у ДС, од Драгана Ђиласа очекује да подржи њиховог кандидата за градоначелника и тако врати дуг странци која га је направила, док Вуку Јеремићу саветује да постане "нови Коштуница".
sutanovac  EPA/MANUEL DE ALMEIDA
Фото: EPA/MANUEL DE ALMEIDA

“У свом првом обраћању јавности као страначки лидер рекао сам да је време за окупљање и да је време цепања ДС-а остало за нама. Сви заједно смо дужни да Србији понудимо јак ДС и управо на томе радим”, рекао је Шутановац за магазин Недељник.За лош рејтинг демократа оптужио је претходне лидере ДС: 

"Грчевита Пајтићева борба да остане на позицији власти у Војводини довела је до тога да смо у тој истој Војводини на последњим изборима добили само седам одсто. Ђилас је добио више од два пута мање гласова у Београду. Очигледно да то очајничко држање за власт није донело резултат. ДС је 2012. отишла са власти у Србији са више од 22 одсто. А и Ђилас и Пајтић тражили су оставке људи који су освојили тих 22 одсто. Да би касније Пајтић са шест одсто у Србији и седам одсто у Војводини имао амбицију да настави да води ДС", рекао је Шутановац за Недељник. 

Он је рекао да је најбољи план опозиције за Београд: једна колона - ДС, Јанковић и Тадић, друга колона - Јеремић, али без Двери. 

Пајтић: А да се врх ДС позабави дизањем рејтинга?

Лидер ДС Драган Шутановац оптужио је бивше лидере те партије за лош рејтинг демократа, а реагујући на ту изјаву бивши председник странке Бојан Пајтић поручио је врху ДС да се позабави дизањем рејтинга, уместо што, како је написао на твитеру, "пуцају себи у ногу". 

"А да се врх ДС позабави дизањем са садашњих четири одсто, уместо да пуцају себи у ногу?", написао је Пајтић ретвитујући интервју Драгана Шутановца магазину Недељник, а претходно је поставио и недавно истраживање Ипсоса у коме се наводи да је ДС на ивици цензуса.

Шутановац је у интервјуу Недељнику рекао да је "грчевита Пајтићева борба да остане на позицији власти у Војводини довела до тога да је ДС у Војводини на последњим изборима добила само седам одсто. Ђилас је добио више од два пута мање гласова у Београду".

Оцигледно је, навео је лидер ДС, да то очајницко држање за власт није донело резултат.

"ДС је 2012. отишла са власти у Србији са више од 22 одсто. А и Ђилас и Пајтић тражили су оставке људи који су освојили тих 22 одсто. Да би касније Пајтић са шест одсто у Србији и седам одсто у Војводини имао амбицију да настави да води ДС", рекао је Шутановац. 

Ђилас се засад није огласио.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести