СВМ и СНС на заједничкој листи на изборе за месне заједнице

СУБОТИЦА: Председник Савеза војвођанских Мађара Иштван Пастор изјавио је данас да ће СВМ и СНС на изборе за месне заједнице изаћи на заједничкој листи и додао да су избори за Савете месних заједница једнако важни као и сви други.
Istvan Pastor/F. Bakic
Фото: Дневник/Ф. Бакић

Пастор је за Суботички мађарски радио рекао да је СВМ постигла прихватљив и поштен договор са СНС да назив листе бити фомиран у односу на изборне резултате у месним заједницама пре четири године, као и да расподела мандата такође буде у складу са резултатима на претходним изборима. 

"То је важно и због тога што у малим срединама људи неће ићи једни против других, неће се заоштравати односи међу људима, а важно је и из угла решавања свакодневних проблема. Овакав договор нас чини видљивим, и можемо очекивати да ћемо сачувати резултате рада постигнуте у претходне четири године", рекао је Пастор.

Он је прецизирао да ће од 37 месних заједница на територији Суботице, СВМ имати кандидате у 29 месних заједница, као и да на заједничкој листи СВМ има укупно 163 кандидата, а СНС 338.

У разговору за Панон РТВ, Пастор је говорио о најављеним улагањима у спортску инфраструктуру у градовима Војводине, будући да је одлуку мађарске владе да инвестира у војвођанске спортске објекте оштро критиковала опозиција.

"Нису ме изненадиле реакције и сигурно ће се поново јављати. Немам намеру тиме да се бавим и сваки дан да одговарам на политички мотивисане оптужбе", рекао је Пастор.

Говорећи о нападу на представнике мађарске мањине у Румунији, Пастор је рекао да није чуо да је Брисел реаговао, те оценио да је то била политички мотивисана демонстрациај силе.

"Очекивали смо да неко у Бриселу изађе и каже да ова врста свирепости није прихватљива", рекао је Пастор.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести