СзС критикује рад Агенције за борбу против корпуције

БЕОГРАД: Представници Савеза за Србију критиковали су данас Агенцију за борбу против корупције да не ради свој посао и позвали неколико државних функционера да објасне на који начин су, док су на јавној функцији, стекли имовину која, како кажу, вреди много више у поређењу са њиховим платама.
1
Фото: Танјуг/ Зоран Жестић

Борко Стефановић и Марко Бастаћ, који су се новинарима обратили испред Агенције, тврде да су станове и другу имовину на споран начин стекли државни секретар у МУП-у Биљана Поповић Ивковић, вршилац дужности ЕПС-а Милорад Грчић, генерални секретар председника Никола Селаковић и заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Представници Савеза за Србију због тога сматрају да Агенција за борбу против корупције не ради свој посао и да је, како кажу, постала "регистар имовине СНС".

"Они само уписују оно што напредњаци у власти пријаве као сопствену имовину", навео је Стефановић и додао да је СзС раније предложио закон о пореклу имовине којим би таква пракса била прекинута, а државни функционери мораће да објасне не шта имају, већ како су то стекли.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести