СЗС: Политичка сцена више није иста

БЕОГРАД: У заједничкој изјави пред данашњи оснивачки скуп Савеза за Србију, председници странака, покрета и синдиката који га оснивају кажу да српска политичка сцена више није иста и да сада сви опозициони бирачи имају наду да у Србији може доћи до промена.
savez za srbiju
Фото: Youtube Printscreen

У изјави кажу “нисмо се окупили само да бисмо сменили Вучића”, већ да би сменили политику понижавања те да су се договорили о око 30 програмских тачака “од чијег спровођења зависи нормалан живот сваког грађанина”. 

Како наводе у борби против политике сиромаштва, слободни избори, независни медији, инвестирање у домаћу привреду, мере за подстицај наталитета и подршку породицама, испитивање порекла имовине и питање КиМ нема места њиховим идеолошким разликама. 

Изјаву су потписали, Драган Ђилас, један од оснивача Савеза, и председници Двери Бошко Обрадовић, Народне странке Вук Јеремић, Демократске странке Зоран Лутовац, Левице Србије Борко Стефановић, Здраве Србије Милан Стаматовић, Заједно за Србију Небојша Зеленовић, Покрета за преокрет Јанко Веселиновић, Удружених синдиката Србије Слога Жељко Веселиновић и покрета Срба с КиМ “Отаџбина” Славиша Ристић.

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести