СзС: Сутра захтеви и одговор председници Скупштине Маји Гојковић 

БЕОГРАД: Представници СзС најавили су да ће сутра на протесту испред парламента бити прочитани захтеви уједињене опозиције и представљен план како ће даље поступати у складу са њима, а истовремено ће и одговорити на позив прдседнице Скупштине Маје Гојковић на консултације шефова посланичких група.
szs

Коментаришћи одлуку посланика владајуће већине да сталним боравком у парламенту бране ту институцију, председник ДС Зоран Лутовац је рекао да нико није најавио било какав упад у ту институцију, а када је реч о штрајку глађу каже да опозиција то није ни планирала и да је то још један покушај да се скрене пажња са суштине.

На питање да ли ће се одазвати на консултације шефова посланичких група, које је најавила Гојковић, лидер Двери Бошко Обрадовић је рекао да ће све рећи на сутрашњем протесту.

Лутовац је, у име потписника документа који СзС назива споразум са народом и организатора протеста, позвао све грађане који су учествовали у протестима да им се придруже да на мирном протесту искажу незадовојсто садашњом ситуацијом и подрже захтеве да се Србија мења на боље.

"Ти протести ће бити мирни и ненасилни", рекао је Лутовац и позвао учеснике да не наседају на евентуалне провокације.

Како је рекао, на скупу ће говорити јавне личности и лидери опозиције, али није желео да прецизира о којим личностима је реч.

Лутовац је рекао да су данас у скупштине општине Параћин и Шбац "упали одборници СНС, али и неки други грађани", са транспарентима и зхатевима за пристојуну Србију, али, каже Лутовац, на непристојан начин. 

Конференцији у општини Стари град поред Лутовца и Обрадовића, присуствовали су председник Нове странке Зоран Живковић, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, лидер Левице Србије Борко Стефановић. 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести