СзС тврди да су локални избори били нерегуларни

БЕОГРАД: Представници Савеза за Србију изјавили су данас да имају доказе о нерегуларностима избора у Лучанима, о којима ће, кажу, обавестити надлезна тела и одговорне институције у Србији, амбасаде и ЕУ парламент. 
szs

Они су на прес конференцији рекли и да неће учествовати ни на једним изборима док се не створе услови за њихово фер одржавање и не "ослободе медији". 

Градоначелник Шапца и председавајући СзС Небојша Зеленовић рекао је да Савет Европе 7. фебруара шаље у Србију свој Комитет за мониториниг, који треба да истражи "све нерегуларности данас у Србији".

Према његовим речима, у Лучанима је злоупотребљен и републички бужет - прошле године је издвојено је 3,5 милијарди динара, а ове године пет. 

Лидер Двери Бошко Обрадовић поново питао зашто је државна секретарка МУП-а Дијана Хркаловић била у Лучанима, а назвао ју је "експонентом мафије и криминала".

На питање новинара шта им је дугорочни план, Зеленовић је рекао да је свима у свету са којима прича јасно да нешто није у реду када владајућа странка на изборима добија 80 или 90 одсто подршке . . . на поновљено питање да је то анализа а не план, рекао је да да ће протестовати сваке суботе. 

Председник Народне странке Вук Јеремић навео је да споразума о Косову нема без избора, али да СзС неће учествовати на изборима за републички парламет, а такав парламент, без опозиције, неће имати легитимитет потребан међународној заједници да би се завршила ствар о Косову, па ће стање бити неодрживо. 

Оснивач Савеза Драган Ђилас није хтео да коментарише повлачење Саше Јанковића са политичке сцене, а Обрадовић је рекао да не коментарише опозицију већ власт.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести