Тачи дошао на Косово, дочекан усклицима "ОВК, ОВК"

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Председник привремених приштинских институција Хашим Тачи, који је четири дана саслушаван пред Специјалним судом за злочине ОВК у Хагу, стигао је вецарас на Косово, где су га дочекали грађани који су скандирали "ОВК, ОВК". 
Hašim Tači Foto Tanjug/S.Radovanović
Фото: Foto Tanjug/S.Radovanović,

Организација ратних ветерана ОВК и грађани дочекали су Тачија на прелазу Врбница, на који је дошао из Албаније.

Тачи је изашао из аутомобила и поздравио велику групу људи, јавила је "Газета експрес".

Он је претходно у Тирану слетео авионом који га је довезао из Хага.

Тачи је раније данас најавио да ће се сутра обратити јавности поводом саслушања у Специјалном тужилаштвуу Хагу, пренело је Косово онлајн.

"Управо сам слетео у Тирану из Хага и увеце ћу стићи на Косово. Сутра у 20 часова ћу се обратити јавности о последња четири дана у Хагу. Желим вам леп викенд. Уверавам вас да нико не може да нам прекраја историју", написао је Тачи у објави на Фејсбуку.

Оптужница против Тачија подигнута је 24. априла и сада се налази код судије, задуженог за њено преиспитивање и доношење одлуке о потврђивању, саопштило је крајем јуна Специјализовано тужилаштво.

Према саопштењу тужиоца, Тачи, лидер Демократске партије Косова Кадри Весељи и други осумњичени из оптужнице терете се за скоро 100 убистава на Косову. 

Жетве кривичних дела из оптужнице су стотине лица чији је идентитет познат и међу којима су косовски Албанци, Срби, Роми и лица других националности, као и политицки противници.

EUR/RSD 117.0612
Најновије вести