Тачи: Што пре формирати нову владу, да наставимо реформе

ПРИШТИНА:  Косовски председник Хашим Тачи позвао је челнике институција и лидере политичких странака да поштују одлуку Уставног суда који је његову уредбу о именовању Авдулаха Хотија (ДСК) за мандатара прогласио уставном и поручио је да сада треба што пре формирати нову владу.
Hasim Taci
Фото: Tanjug

"Као председник земље поздрављам одлуку Уставног суда, којом се отвара пут ка формирању нове Владе. Водио сам рачуна о сваком свом кораку који сам предузимао, поштујући Устав. То је потврђено синоћ једногласном одлуком судија Уставног суда", рекао је Тачи на данашњој конференцији за медије.

Он је навео да је потребна нова и ефикасна влада и позвао на очување уставног поретка.

"Позивам институционалне и страначке лидере да раде заједно како би смо омогућили демократски прелаз власти. Такође позивам медије и цивилно друштво да дају свој допринос транзицији. Морамо да сачувамо уставни поредак. Да се фокусирамо на оно што је најважније за грађане Косова и да донесемо развој и просперитет на Косову, да се усредсредимо на развој економије и превазилажење ситуације око пандемије", поручио је Тачи, преносиКосово онлајн.

Он је рекао и да је се мора наставити са реформама и позвао ЕУ да донесе одлуку о визној либерализацији за КиМ. Тачи је подвукао и да се у наредном периоду мора ојачати однос са Сједињеним Америчким Државама.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести