Тачи: У нечијем интересу да се поремети споразум Београда и Приштине

ПРИШТИНА: Председник привремених приштинских институција Хашим Тачи тврди да постоји "велико интересовање одређених људи" да ометају процес постизања коначног мировног споразума између Београда и Приштине.
Hašim Tači Foto Tanjug/S.Radovanović
Фото: Foto Tanjug/S.Radovanović,

"Дозволите ми да поновим, јасно и гласно: Говоримо о окончању вековног сукоба, фокусирању на економски развој, бољем животу наших грађана и међусобном признавању. Ништа више и ништа мање", написао је Тачи на Твитеру.

Он је додао да је поново неопходна улога САД и оценио

да специјални изасланик председника САД за дијалог Беоргада и Приштине Ричард Гренел ради одличан посао и да има пуну подршку специјалног изасланиак САД за Западни Балкан Метјуа Палмера.

Тачи је захвалио америчком председнику Доналду Трампу што "ради за мир у свету".

Тачи се огласио након што је педседник Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај предложио да се у Приштини одржи конференција о Косову којој би присуствовали лидери политичких странака и представници САД и ЕУ, а потпредседник владе Авдулах Хоти рекао да није неопходно одржавање такве конференције.

Харадинај оцењује да је процес дијалога са Београдом компромитован, а да је политичка структура на Косову подељена и да је председник с једне, а премијер са друге стране што, каже, није добро.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести