Тадић: Имамо план за реформу пољопривреде

ЕЧКА: Носилац листе за парламентарне изборе коалиције "Ајмо људи" Борис Тадић и кандидати за посланике посетили су пољопривредно газдинство "СМ Аграр" у Ечкој код Зрењанина, где су представили су своје виђење реформе пољопривреде из економског програма "Нови економски договор".
tadic Boris RHA
Фото: Dnevnik.rs

Тадић је рекао да је у том програму пољопривреда означена као један од темеља привреде, а реформе које предлажу односе се, пре свега, на примену нових технологија и реформу политике субвенционисања.

Он је навео и да је политика субвенција пољопривреде била боља у време бивше власти, саопштила је коалиције "Ајмо људи".

"Вратићемо политику субвенција која ће бити прилагођена потребама савремене пољопривреде и пољопривредника", рекао је Тадић, који тврди да је цена хране у Србији у последњих годину дана порасла три пута више од европског просека, што је, сматра, недопустиво.

Имање Александра Попова у Ечкој, кандидата за посланика коалиције "Ајмо људи", са Тадићем су посетили и кандидати Арис Мовсесијан, др. Дејан Жујовић, генерал у пензији Петар Радојчић, Нада Колунџија, Војислав Јанковић, као и Лука Ђолић из покрета "1 од 5 милиона".

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести