Торбица: Неосноване прозивке ЛСВ поводом бриге за породиље

НОВИ САД: Председник Покрајинског одбора Покрета социјалиста у Војводини Бојан Торбица оценио је да су неосноване прозивке Лиге социјалдемократа Војводине на рачун министра Александра Вулина поводом бриге за породиље и породице са децом, јер је његово министарство, како наводи, за последње три године учинило много више него претходна власт.
bojan torbica, tanjug video
Фото: Танјуг (Видео)

Торбица је у саопштењу истакао да су о Ненаду Чанку и ЛСВ, грађани дали своје мишљење на последњим изборима и да "ови очајнички покушаји да неоснованим нападима на Александра Вулина опстану у политичком животу Србије нису ништа друго изузев пуцња у празно".

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања је за претходне три године по питању бриге не само за породиље и породице са децом већ и за све остале грађане Србије, урадило немерљиво више него што су то Лига и ДС урадили за деценију и по, навео је Торбица реагујући поводом критика ЛСВ да Закон о финансијској подршци породици са децом још није усвојен.

Торбица пита о каквој бризи говоре они који су током своје владавине давали милионе за „банатске шоре“ чији је главни промотер био заменик председника ЛСВ Бојан Костреш, а нису, како каже, имали средстава да стипендирају најталентованије младе уметнике.

"О каквој бризи говоре они који су 16 година подржавали покрајинску администрацију ДС која је толико била огрезла у криминалне радње, да је приликом реновирања дворца Хетерленд проневерила средства намењена за изградњу дома за децу ометену у развоју", упитао је Торбица.

ЛСВ је раније данас у саопштењу питала министра Вулина када ће бити усвојен Закон о финансијској подршци породици са децом, јер на тај начин може указати на одговорно поступање према грађанима и грађанкама Србије.

"За сада се стиче утисак да су породиље и породице са малом децом злоупотребљене обећањима која нису испуњена у неколико претходних предизборних кампања", оценила је ЛСВ наводећи да ни трећу годину од најава, Закон о финансијској подршци породици са децом није усвојен.

Министар Вулин је пред сваке изборе у кампањи најављивао његово усвајање, увећане накнаде које ће породиље примати, као и шири круг корисница права која се остварују новим законом, указује ЛСВ у саопштењу које је потписала чланица ГО ЛСВ Ана Патаки.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести