Три хиљаде школских торби за војвођанске прваке

НОВИ САД: У Покрајинској влади данас су представницима 30 општина у АП Војводини уручени поклон-купони за 3.000 школских торби за прваке, у вредности преко десет милиона динара.
prvaci pokrajina
Фото: vojvodina.gov.rs

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине-нациналне заједнице Михањ Њилаш је рекао да је данашњи дан наставак образовне политике покрајинске администрације како би мање развијене општине биле у фокусу, као и да се укључи што више општина у којима се образовање одвија и на језицима националних мањина.

Ово је један мали али значајан поклон Покрајинске владе нашим првацима, и наше чврсто опредељење ка унапређењу у спровођењу просветне политике, поручио је Њилаш.

Госте је примио домаћин скупа покрајински секретар високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић и истакао да ово представља резулат тимског рада надлежних секретаријата руководећи се принципом праведности.

Верујем да смо, руководећи се тим принципом, заиста остварили циљ, јер смо кренули од најнеразвијених општина, из четврте категорије, као и општина у којима је карактеристичан мултиетнички састав, казао је Милошевић и додао да само интеракцијом локалне власти и надлежних покрајинских институција може да се гради успешан образовни систем на добробит деце.

Како је истакао, Покрајинска влада издвојила је средства и за обнављање школа у Војводини, подсетивши притом да су у августу додељени школски ранчеви за 1.217 ђака од првог до осмог разреда, који похађају специјалне школе на територији АП Војводине.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести