Трифуновић: Осуда свих злочина неопходна за оздрављење

БЕОГРАД: Лидер Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић изразио је данас поштовање према жртвама Олује, према "свима који су у тој мрачној епизоди историје ових простора побијени, отерани из својих домова, изгубили чланове породице и пријатеље". 
sergej
Фото: Танјуг/ Тања Валић

У саопштењу које је достављено медијиам Трифуновић је додао: "Мислим да нешто озбиљно није у реду с онима који данашњи дан, дакле дан на који се догодило етничко чишћење, могу да обележавају као празник, то сам рекао и у више наврата у Хрватској". 

Уверен је да су "искварене политичке игре те које су довеле до тако ужасне стварности слављења Олује у Хрватској, усред 21. века". 

"Оба наша народа су претрпела огромну штету управо због политичких игара и мислим да је време да престанемо да их дозвољавамо", рекао је председник ПСГ. 

Такође, како каже, уверен је да једино признање злочина које су починили злочинци у име народа може да доведе до оздрављења које нам је свима неопходно да бисмо могли да идемо напред. 

"У супротном, и за 20 година обележавање злочина биће повод за политичка декларисања, празне приче, евенутална препуцавања и погрешна васпитавања нових генерација, уместо да постану оно што треба да буду - тужан део наше историје", закључио је Трифуновић. 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести