Трифуновић пише Фајон и Билчик зашто ПСГ не иде на изборе

БЕОГРАД: Сергеј Трифуновић, председник Покрета слободних грађана, упутио је писмо европарламентарцима који су посредовали у дијалогу између власти и опозиције око изборних услова у Србији, Тањи Фајон и Владимиру Билчику, у коме им саопштава одлуку да ПСГ неће учествовати на предстојећим изборима и образложе разлоге за то.
sergej
Фото: Танјуг/ Тања Валић

Трифуновић, наиме, наводи да није дошло до конкретног побољшања изборних услова, зато што, како тврди, СНС није испунио ништа од онога на шта се обавезао у закључцима дијалога.

Он тако наводи да се власти обавезала да ће до 31. децембра изабрати три, а променити два члана РЕМ, а да то ни до данас није окончано; да је на Јавном сервису дошло до "једног круга" гостовања лидера опозиције, али да то није довољно, као и да су у Надзорни одбор који је оформила Скупштина ушли људи који су на изборима 2017. године подржали кандидатуру Александра Вучића...

Трифуновић је позвао Европски парламент и Европску комисију да "направе" извештаје о стању владавине права и слободи медија у Србији, чиме би се, како он сматра и званично констатовало да се Србија налази "у стању заробљене државе".

При томе, поново се позива на посредовање Европске уније у решавању кризе 2015. године у Северној Македонији и решење по моделу „Прибе извештаја", који је направила Европска Комисија за надгледање стања владавине права у Северној Македонији током 2015. године.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести