Трифуновић пред скупштином, критиковао посланике

БЕОГРАД: Председник Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић предао је данас на писарници Народне Скупштине писмо за председницу Мају Гојковић и посланичку групу СНС, у којем им пребацује да су, како је рекао новинарима, шест пута одбили да усвоје предлог опозиционих посланика који олакшава лечење деце у иностранству.
sergej trifunovic tanjug
Фото: TANJUG/ TANJA DROBNJAK

Председник ПСГ је казао да се од игара на срећу 50 одсто средстава слива у буџет Србије на име пореза и да од тога само четири одсто иде за лечење болесне деце, те да су посланици опозиције предлагали да тај износ буде 25 одсто.

Трифуновић сматра да је "једини грех" тог предлога што долази од опозиције, те да зато није усвојен, и тврди да су деца "колатерална штета".

Трифуновић је новинарима испред Дома Народне скупштине рекао да је данас светски дан социјалне правде, те подсетио да, према подацима УНИЦЕФ-а 9,5 одсто деце живи у апсолутном сиромаштву, а 30,2 одсто деце живи на граници апсолутног сиромаштва, а 30 одсто деце млађе од пет година нема три књиге у свом поседу.

"Могли сте да изгласате закон који би омогуцио болесној деци да се лече тамо где за то постоје услови. Нисте. Проценили сте да то није потребно, да новац треба трошити на друге ствари и одбили сте да гласате за тај закон", рекао је Трифуновић.

Он је додао да би волео да му посланици на РТС-у објасне због чега су донели такву одлуку.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести