Триван захвалан медијима, указује на загађеност

БЕОГРАД: Одлазећи министар заштите животне средине Србије Горан Триван и његов кабинет захвалили су данас медијима јер, како наводе, текстовима, ТВ и радио прилозима, промовишу вредности и подижу свест јавности о важности заштите животне средине у земљи.
trivan
Фото: Tanjug (D. Goll, arhiva)

"Захвални смо свим медијима који су током протекле три године, великим бројем објављених текстова, ТВ и радио прилога и информација, показали дубоко разумевање важности животне средине. Без обзира на угао гледања узрока и начина решавања еколошких проблема, свакако и несумњиво медији су допринели да тема добије ''право грађанства" наводи се у саопштењу.

Грађани, како се додаје, имају право да знају какав ваздух дишу, какву воду пију, да изражавају јавно ставове забринутости за животну средину, њено очување, заштиту дивљих предела и врста, забринутост због загађивања...

Министарство напомиње да су посебно драгоцени текстови и новинарски извештаји који промовишу одговорно еколошко понашање, који подстичу еколошке идеје и који покрећу друштво, институције и појединце на решавање проблема у заштити животне средине.

Сматра да достизање циља - здрава животне средине, није могуће без добре комуникације свих - и владиног и цивилног сектора, као и академске заједнице, привреде, сваког грађанина и медија.

Тривана би од сутра на челу овог министарства требало да замени Ирена Вујовић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести