ТВ шоу Окружење у Трсту: Гости Дачић, Рама, Заев, Свилановић

СОЛУН: Регионални политички ТВ шоу “Окружење” имаће, у оквиру предстојећег Самита земаља Западног Балкана у Трсту, специјалну епизоду у којој ће учествовати потпредседник владе и шеф српске дипломатије Ивица Дачић, премијер Албаније Еди Рама, премијер Македоније Зоран Заев и генерални секретар Савета за регионалну сарадњу Горан Свилановић. 
okruzenje tv sou
Фото: Tanjug

То је данас најавила главна и одговорна уредница “Окружења” Звездана Ковач, која је извршна директорка Центра за демократију и помирење у југоисточној Европи (CDRCEE), чије је седиште у Солуну.

Специјална епизода биће снимана у Трсту у уторак, а гости ће покушати да одговоре на питања каква је данас регионална политичка сарадња, какве су шансе да регион Западног Балкана постане јединствено тржиште са више од 20 милиона становника, шта се све заједнички може учинити у области инфраструктурног и економског развоја...

То је организовано у оквиру Форума цивилних организација, који се увек одржава паралелно са Самитом земаља Западног Балкана у оквиру Берлинске иницијативе.

”Окружење” је “ток шоу”, који већ шест сезона окупља утицајне госте из свих области живота из земаља Западног Балкана, који дискутују о питањима која дубоко утичу на свакодневни живот у региону, наведено је на сајту “Окружења”.

То је једина регионална информативна емисија која се можете гледати на 10 телевизијских станица у региону, а резултат је сарадње Центра за демократију и помирење југоисточне Европе и Европског фонда за Балкан, уз подршку Министарства спољних послова Немачке, додаје се на сајту.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести