У Београду одржан скуп подршке Русији

БЕОГРАД: На вечерашњем скупу подршке Русији у Београду окупљени су осим изражавања подршке истовремено и протестовали због тога што је Србија гласала за резолуцију Генералне скупштине Уједињених нација којом се осуђује Русија због рата који води у Украјини, а Москва позива да повуче своје снаге из те земље.
застава
Фото: FoNet

Протест је почео у 18 сати код споменика цару Николају II Романову, а настављен је шетњом до амбасада Русије и Белорусије.

Обраћајући се окупљенима Дамјан Кнежевић из Народне патроле и Младен Обрадовић из Образа су поручили да ће се уколико Србија Русији уведе и санкције на београдским улицама следећи пут окупити дупло више људи.

Грађани су носили српске, руске, белоруске заставе, скандирали "Срби и Руси браћа заувек".

Након краћег окупљања код споменика цару Николају кренули су у шетњу до амбасада Белорусије и Русије и током шетње у улици Краља Милана газили заставе Европске уније.

Испред амбасада Белорусије и Русије скандирали су овим земљама и њиховим председницима, те узвикивали "Крим је Русија, Косово је Србија".

За време протеста код споменика и током шетње, саобраћај је био обустављен.

Након готово два сата грађани су почели да се разилазе, уз договор да следеће недеље организују литију кроз Београд са руским заставама.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести