У четвртак у Бриселу отварање поглавља 9 и ИПА 2018

БРИСЕЛ: На Међувладиној конференцији заказаној за четвртак, 27. јун у Бриселу, Србија ће отворити поглавље 9 у приступним преговорима са ЕУ и потписати Инструмент претприступне помоћи (ИПА) за 2018. годину у износу од 179,1 милион евра, сазнаје Тањуг у Бриселу.
brisel eu
Фото: Tanjug (video)

Делегација Србије на челу са министарком за евроинтеграције Јандранком Јоксимовић, у четвртак у Бриселу учествоваће на Међувладнојој конференцији ЕУ - Србија на којој ће бити отворено поглавље 9, које се односи на финансијске услуге.

Међувладина конференција заказана је за 17 часова у згради Савета у Бриселу, после чега се очекује и конференција за новинаре на којој ће учествовати министарка Јадранка Јоксимовић, европски комесар за приступне преговоре Јоханес Хан и румунски министар за европске послове Георг Ћамба.

Током боравка у Бриселу, министарка Јоксимовић ће са комесаром Ханом потписати и споразум претприступне помоћи (ИПА) за 2018. годину, који износи 179,1 милион евра.

Преко ИПА фондова, ЕУ помаже и подржаве земље које су кандидати или су на путу да постану кандидати за чланство у Унији. 

ЕУ је у ту сврху за Србију, за период од 2014. до 2020. године, издвојила 1,5 милијарди евра.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести