У Новом Саду почела градња станова за припаднике снага безбедности

НОВИ САД: У Новом Саду данас је почела изградња станова за припаднике снага безбедности, а камен темељац су положили председница Владе Србије Ана Брнабић и градоначелних Новог Сада Милош Вучевићем.
1
Фото: vojvodina.gov.rs

У првој фази, биће изграђено 548 станова, у које ће, према најавама, припадници полиције, војске, БИА и осталих служби безбедности, почети да се усељавају крајем 2020. године. Цена по којој ће станове моћи да купе је 500 евра по квадрату, без ПДВ-а.  У другој фази, биће изграђено 1.472 стана.

Ана Брнабић је поручила да је ово начин да се изрази захвалност људима који сваки дан стављају своје животе у опасност, да би животи осталих грађана били мирни и безбедни.Брнабић је истакла да пројекат изградње станова говори и о томе да влада велики акценат ставља на домаћу грађевинску индустрију.

Фото: Ана Брнабић на отварању градње станова за припаднике снага безбедности у Новом Саду Фото: Р. Хаџић

"Велика захвалност домаћим грађевинским компанијама које се јављају на тендере, верују влади, верују да послови нису намештени за неког, такмиче се и постижемо да домаће компаније добијају ове послове", рекла је Брнабић.Она је навела да за 29 година није било бољег времена него у последње две-три године, што је, истиче, показатељ све јаче економије Србије, све јачег буџета, а све захваљујући реформама које је покренула влада чији је премијер био Александар Вучић 2014. године.

"Захваљујући тим реформама имамо новац да уложимо у ово. Да водимо политику дела, а не речи", нагласила је премијерка.

Фото: Вучевић: Подижемо модерно насеље Фото: Р. Хаџић

Вучевић: Подижемо модерно насеље

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић истакао је да ће то бити модерно насеље са свим пропратним садржајем.Вучевић је изразио велико задовљство што Нови Сад има могућност као град да буде партнер држави на овако значајном пројекту.Казао је да је поносан и срећан што је пројекат који је председник Александар Вучић најавио пре више од годину дана креће сада у реализацију и у Новом Саду.

„Ми као град учинићемо све да ово буде једно модерно, лепо опремљено насеље, пријатно за жвот. Неће бити гето, нити социјални станови, већ модерни објекти са свим пропратним садржајем“, објаснио је Вучевић.


Мировић: Фантастична вест 

„Ово је фантастична вест за Србију, Војводину и Нови Сад“, поручио је председник Покрајнске владе Игор Мировић.

"Ускоро ће почети изградња и у Сремској Митровици. Припремили смо пројектну документацију и за реконструкцију полицијске станице у Новом Саду, у шта ће бити уложено 400 милиона динара", рекао је Мировић.

Он је истакао да је тај пројекат веома значајан и за развој грађевинарства и станоградње у Новом Саду и Војводини.

Фото: Мировић: Фантастична вест за Србију, Војводину и Нови Сад Фото: Р. Хаџић


Сав материјал за изградњу станова из Србије

Изградња станова за припаднике снага безбедности у Новом Саду и целој Србији, начин је да држава каже "хвала" за све што војници, полицајци и "безбедњаци" раде, поручила је министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и навела да је посебно поносна што ће домаће компаније градити станове са материјалом из Србије. 

Михајловићева је на полагању камена темељца за изградњу станова за припаднике снага безбедности у Новом Саду навела да је то пети град у којем почиње изградња станова за војнике, полицајце и "безбедњаке".

"За све оне који су бринули и чували Србију, мислим да је сада ред да ми бринемо о њима. То је заиста наш начин да кажемо ''хвала'' за све што сте радили претходних деценија, што сада радите и што ће радити у будућности", рекла је Михајловић.

(Дневник, Танјуг)

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести