У октобру усвајање стратегија националне безбедности и одбране

БЕОГРАД: Стратегија националне безбедности и Стратегија одбране - највиши стратешки документи којима се штите национални интереси од најразличитијих изазова, ризика и претњи безбедности Србије, могли би бити усвојени у окторбру, каже помоћник министра за политку одбране Милан Ранковић и додаје да су та два документа, којима су по први пут јасно дефинисани национални И одбрамбени интереси, оркренути будућности не само Србије већ и целог региона. 
vojska srbije parada
Фото: Tanjug (Dimitrije Goll)

"Захваљући политици председника Вучића имамо мир у целом региону западног Балкана и управо се потврда те такве политике огледа у сагласности председника и врховног команданта Александра Вучића на нацрте стратегија у чијем се једном делу наводи - у циљу регионалне стабилности и што бољих српско-албанских односа, наставити дијалог са привременим приштинским инситуцијама уз посредство ЕУ у циљу постизања дугорочно одрживог и обострано прихватљиивог договора", навео је Ранковић. 

Израда та два нова документа, нацрта, на 38 односно на 30 страна, иницирана је променом чинилаца стратегијског окружења и утицаја изазова ризика и претњи по безбедност у Србије, рекао је Ранковић и подсетио да су постојеће стратегије из 2009. године. 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести