У Ваљеву први скупштински колегијум ван зграде парламента

ВАЉЕВО: Седница Колегијума Скупштине Србије одржана је данас у Ваљеву и то је први колегијум који је организован ван зграде републичког парламента.
Skupštinski kolegijum u Valjevu foto: Tanjug/video
Фото: Скупштински колегијум у Ваљеву фото: Танјуг/видео

Иначе седнице скупштинског Колегијума одржавају се сваког уторка, а на предлог шефа Посланичке групе СНС Александра Мартиновића седница је данас одржана у Ваљеву.

Представници парламента накод седнице Колегијума разговарали су са начелником округа, градоначелником Ваљева и председницима општина,

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић каже да су разговарали о темама које су важне за грађане, као што су реконструкција Ваљевске болнице, аерозагађења, регионални отпад, путеви, али и измена Закона о експлоатацији природних ресурса.

"Разговарали смо о промени Закона за кориштење ресурса, јер по важећем закону сва накнада за коришћење ресурса (у случају Ваљева вода) иде Републици, а не враћа се општини", рекао је Дачић.

Он је навео да је то вероватно остало још из времена Млађена Динкића који је све пребацио на републички ниво и да ће о тој теми разговарати са представницима Владе Србије.

На питање новинара зашто баш Ваљево и какав ће бенефит грађани имати од тога, Дачић је рекао да ће проблеме и предлоге Ваљеваца које су данас чули проследити надлежним органима.

"Ми не замењујемо Владу, ни органе извршне власти. Али што чешће се понавља да проблем постоји, и што чешће се тражи решење, пре ће и да се добије", рекао је он.

Додаје да је жеља представника парламента да буду што више у контакту са народом који их је бирао, да за данашњи Колегијум учесници не доббијају надокнаду, већ сами сносе трошкове пута.

"Једина је жеља да Скупштина Србије не буде само Београду", навео је Дачић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести