Дачић: Нема одлагања избора у Зајечару, Косјерићу и Прешеву

ВАЉЕВО: Председник Скупштине Србије Ивица Дачић каже да локални избори у Косјерићу, Зајечару и Прешеву, који су заказани за 28. март, не могу бити одложени, јер би се на тај начин кршио Устав Србије.
ivica dacic, Tanjug/Tara Radovanović
Фото: Танјуг/Тара Радовановић

Део опозиције тражио је одлагање локалних избора док се не оконча дијалог власти и опозиције о изборним условима, уз посредовање Европске уније.

Дачић је, након седнице Колегијума Скупштине Србије која је одржана у Ваљеву, рекао новинарима да су локални избори расписани јер су преошле четири године мандата и да ниједна друга могућност не постоји.

"Зар мислите да бих ја расписао изборе да није био ред да се распишу избори у Косјерићу и Зајечару. Што се тиче Прешева ту постоји привремени орган и био је захтев од стране Шаипа Камберија да се расишу избору", рекао је Дачић.

Он је навео да има много захтева опозиције за које јева чека да стигну пред Европски парламента и да га занима шта ће они рећи на предлог као што је увођење уређивачки тимови у Јавном сервису, да се поставе повереници - кризни штабови у Владу и јавна предузећа.

Како каже ускоро ће бити међустраначки дијалог уз посредовање ЕУ.

"Надам се да ће бити настављено и поткрепљено конктретним предлозима о томе како да се унапреди политичка ситуација у Србији", рекао је Дачић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести