Убедљива победа СНС у Неготину и Мионици

МИОНИЦА: Председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић изјавио је вечерас да је та странка на данас одржаним локалним изборима у Мионици освојила 71,44 одсто гласова, док је на локалним изборима у Неготину освојила 75,44 одсто гласова.
sns logo, SNS
Фото: СНС

Глишић је Танјугу рекао да су то коначни резултати и да је СНС остварила убедљиву победу.

"СНС је у Мионици освојио 6,5, а у Неготину 4,4 одсто више гласова него пре четири године", рекао је Глишић.

Према његовим речима по броју гласова у Мионици на другом месту је коалиција СПС-СРС која је освојила 10,89 одсто гласова, а следе Слободни грађани са 5,53, Нада за Мионицу са 4,82, Зелени Србије са 2,03 и Здрава Србија са 0,95, одсто гласова.

У Неготину су други по освојеним гласовима Зелени Србије са 3,4, СРС са 1,57 и Здрава Србија са 1,24 одсто гласова.

Ипак како каже није у потпуности задовољан гласовима јер су резултати на неким гласачким местима били лошији него на прошлим изборима.

"Одмах ћемо анализирати све", рекао је Глишић.

СНС-у 38 од 45 мандата, Народној шест и Зеленима један

НЕГОТИН: Листа коју су на локалним изборима у Неготину чиниле СНС и СПС освојила је 75 одсто гласова изашлих бирача, саопштио је вечерас досадашњи председник општине и први на листи СНС-а Владимир Величковић.

Он је пренео да је листа око СНС освојила 11.123 гласа, односно 75 одсто гласова бирача.

Друга са изборне листе, СРС освојила је 241 глас, или 1,62 одсто.

Листа Крста Станковић Њањуловић, Народна странка освојила је 1.887 гласова или 12,7 одсто.

Коалиција Нада-ПОКС освојила је 321 глас или 2,16 одсто, Здрава Србија 190 гласова или 1,28 одсто, а Савез 90 Зелени 511 гласова, односно 3,44 одсто гласова изашлих бирача.

Величковић је рекао да то значи да ће листа око СНС у наредном сазиву неготинског парламента имати 38 мандата, Народна странка шест, а Зелени један мандат.

“Колико је велика победа, говори чињеница да у односу на изборе од пре четири године, нажалост имамо 2.000 бирача мање у бирачком списку, али смо и поред тога освојили 554 гласа више”, рекао је Величковић.

То, каже, говори да је локална самоуправа добро радила и да су то грађани препознали, као и све што чини држава на челу са председником Александром Вучићем.

Он је захвалио грађанима Неготина што су изашли на изборе и дали подршку листи око СНС.

“То нас обавезује да радимо више и јаче. Грађани су нас на то обавезали. Хвала председнику Вучићу на свему што је урадио не само за Неготин, него и за целу источну Србију”, рекао је Величковић.

Његово обраћање медијима, чланови странке испратили су аплаузом, уз повике “победа, победа”.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести