Удовичић: Не погађају ме приче о смени

БЕОГРАД: Министар омладине и спорта Вања Удовичић каже да не жели да оцењује свој рад и да га не погађају приче да би могао да оде са функције у реконструкцији Владе Србије, те да је поносан на све што је урађено за четири и по године.
Vanja Udovicic
Фото: Tanjug

"Спорт и омладина су навикли на свакакве утамице, не погађају ме приче, то су нормалне ствари. Можемо да се похвалимо са изванредним резултатима на многим пољима, као што су повећан бројем стипендија за младе таленте и спортисте, јачање инфраструктуре, већа и редовна давања за успехе спортиста, рекордан броју медаља... Систем спорта је ојачао", рекао је Удовичић у амбасади Француске где је потписао нову сарадњу са амбасадором Француске Фредериком Мондолонијем око стипендирања српских студената у Француској.

На питање новинара да ли верује да ће остати министар, Удовичић је избегао конкретан одговор.

"Верујем да ће наши спортисти остваривати спортске резултате", навео је он, констатујући да је поносан на рад свог тима и успехе спортиста и младих.

Како је нагласио, министарство на чијем је челу трудиће се да и у наредном периоду пружи безрезевну подршку свим пројектима.

"У спорту је врло јасан критеријум, семафор показује крајњи резултат да ли сте победили или изгубили. Показали смо у протекле четири године да смо отворили сарадњу са многим земљама, лично ми је значајна са Француском и радујем се и доласку њихове министарке спорта у Београд (Светски куп у веслању прим. аут). Већ смо установили сарадњу са два Завода када је реч о узајамној сарадњи и размени стручњака, то говори колико желимо да допринесемо развоју омладинског и спортског сектора. Поента је да млади највише профитирају".

Удовичић додаје да не жели да даје оцену свог рада, већ да је све показивао на терену.

"Други нека суде... Мислим да је некоректно да било ко коментарише свој рад", закључио је он.

 

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести