Удовичић у посети спортским клубовима и школама у Сомбору

СОМБОР: Министар омладине и спорта Вања Удовичић посетио је данас ОРК "Далматинац" и ФК "Граничар" у насељу Риђица и Основну школу "Доситеј Обрадовић" у Сомбору, где је уручио донацију у виду спортске опреме.
udovicic, tanjug
Фото: Tanjug/R.Prelić, arhiva

"Настављамо нашу акцију донирања спортске опреме, по два гола, два коша, две табле, потом 40 лопти за колективне спортове, мреже за одбојку. На тај начин желимо да помогнемо локалним самоуправама, школама, ђацима, да их мотивишемо да се што више баве спортом и да тренирају у најбољим условима. Кроз систем школског спорта то, такође, чинимо", рекао је министар Удовичић.

Каже да му је веома важно да посети што више мање познатих спортских клубова и из прве руке се упозна у каквим условима раде, пошаље поруку да су сви једнако важни, без обзира на то да ли су у мањим срединама или већим градовима.

"Од почетка године имао сам 31 или 32 посете на територији Војводине. Желимо да покажемо да на исти начин гледамо на све, на север, исток, запад, југ, да преко локала подижемо спортске клубове и школски спорт. Посебно нам је драго што смо у школи ''Доситеј Обрадовић'' у Сомбору, у којој су прошле године ђаци били прваци у футсалу на републичком такмичењу школског спорта, а ове године су други у атлетици", рекао је Удовичић.

Министар се данас у овој школи упознао и са децом која похађају тренинге инклузивног спорта, присуствовао њиховом тренингу и нагласио да је улагање у инклузивни спорт такође један од приоритета министарства.

"Као министарство смо прошле године финансирали одређене пројекте, а претходних пет година смо кроз омладинске пројекте подржавали организације за инклузивни спорт", рекао је Удовичић.

Градоначелница Сомбора Душанка ГОлубовић рекла је да је Град Сомбор на европском просеку по издвајању за спорт и да ће такву праксу наставити и убудуће.

Министар Удовичић посетио клубове и школу у Бечеју

БЕЧЕЈ:  Министар спрота и омладине Вања Удовичић, након Риђица и Сомбора, посетио је данас и клубове и основну школу у Бечеју.Он је био у посети кошаркашком и фудбалском клубу у Бечеју и Основној школи "Север Ђуркић" у том граду.

"Желим лично, на терену, да се упознам са тим како функционишу локални спортски клубови, школе, са каквим проблемима се суочавају и да причамо о будућим пројектима. Сматрамо да је најбољи начин да разговарамо директно на терену, на одговоран начин и да је увек жива реч коју људи чују директно на терену боља него да политику водите из Београда или министарства", рекао је Удовичић.

Министар је нагласио да са Општином Бечеј има сјајну сарадњу претходне четири године и да је за то време, каже, урађено неколико значајних заједничких пројеката.

"Са Општином Бечеј имамо сјајну сарадњу, претходне три-четири године, првенствено кроз омладинску политику, заједно смо реконструисали, опремеили омладински клуб и канцеларију за младе, средили трим стазу у Горанском парку и то је начин на који желимо да функционишемо и убудуће", рекао је Удовичић.

Он је и овим клубовима уручио спортску опрему, када је нагласио још једном да "не желе да праве разлику између спортских клубова у мањим срединама и већим градовима".

"Спортске сале јесу место окупљања спортских клубова, али оне су првенствено намењене часовима фиксултуре. Желимо да школске сале буду опремљене, да ђаци и професори имају одличне услове за часове и тренирање, како бисмо децу мотивисали да се баве спортом", рекао је Удовичић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести