Удовичић у Панчеву са ученицима и младим спортистима

ПАНЧЕВО: Министар омладине и спорта Вања Удовичић данас је посетио Панчево, и са представницима општине и спортских организација овог краја обишао школе и спортске клубове у Месним заједницама Јабука, Долово и Омољица.
udovicic pancevo1, mos
Фото: МОС

У МЗ Јабука, министар се упознао са ђацима и спортистима из ОШ "Гоце Делчев", ОФК "Југославија" и ЖРУ "Јабука", док је у МЗ Долово уприличено дружење са ђацима ОШ "Аксентије Максимовић" и ЖРК и МРК "Долово", саопштило је ресорно министарство.

Министар је посетио и МЗ Омољица и ОШ "Доситеј Обрадовић" и одбојкаше ОСУ "Младост 1973" у МЗ Омољица, доделивши комплете спортске опреме свим посећеним школама и клубовима.

"Лично сам се и пре ове посете уверио да су ученици и млади спортисти из Панчева изузетно посвећени темељитом раду и усавршавању у свим областима њиховог интересовања, а да су се прочули и ван граница Србије по успесима које су постизали у програмима „Спорт у школе“, „Мале Олимпијске игре“ и регионалним „Спортским играма младих“, рекао је Удовичић. 

Фото: МОС

Он је истакао да школски спорт ствара будуће шампионе и здраво друштво, а запажена остварења овдашњих школа и спортских клубова нас обавезују да још интензивније радимо на изградњи спортске инфраструктуре, едукацији младих о важности бављења спортом и унапређењу услова и стручности за развој клупског спорта и такмичења. 

"Истовремено са тим, наставићемо да интензивирамо сарадњу са градом кроз пружања подршке активностима Канцеларије за младе, давања још већег броја стипендија у оквиру Фонда за младе таленте и остале начине са циљем стварања услова за професионално оспособљавање, лични развој и друштвену афирмацију младих овог краја", најавио је министар.

Он је истакао да су млади најсветлија будућност, и једино кроз отворен и одговоран однос са свим учесницима у систему спорта и представницима омладинских организација могу да се створе услови да се даље развијају, стичу знања, искуства, самопоуздање и стално проширују границе остварења њиховог пуног потенцијала.

EUR/RSD 117.5361
Најновије вести